117,1117

Stručno predavanje - "DevOps ... ili kako rano kreirati vrednost"

Pozivamo Vas na stručno predavanje

Damir Šolajić, direktor za isporuku u kompaniji SmartCat Novi Sad

"DevOps ... ili kako rano kreirati vrednost"
("DevOps ... or How to Deliver Business Value Early")

Predavanje će biti održano 23. aprila 2024. godine sa početkom u 15 časova u Centru Novi Sad Univerziteta Singidunum, amfiteatar A201.

O temi: DevOps je kombinacija kulturoloških filozofija, praksi i alata koja povećava sposobnost organizacije da isporučuje aplikacije i usluge velikom brzinom, da razvija i poboljšava proizvode bržim tempom od onoga koji se postiže tradicionalnim razvojem softvera i upravljanja infrastrukturom. Prakse kojima se to postiže su kontinualna integracija, kontinualna isporuka, mikroservisi, infrastruktura kao kod, aktivno nadgledanje i logovanje, komunikacija i saradnja. Na taj način, DevOps pristup omogućava organizacijama da bolje služe svojim klijentima i da se efikasnije takmiče na tržištu što je krajnji cilj svake organizacije koja deluje u softverskoj industriji.

O predavaču: Damir Šolajić je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva sa izuzetno bogatom karijerom u softverskoj industriji. Njegov rad obuhvata dizajn i implementaciju visoko složenih softverskih proizvoda i upravljanje razvojem i isporukom softverskih rešenja za klijente širom sveta. Radio je na pozicijama od developera, preko vođe velikih razvojnih timova, do direktora za isporuku softvera u kompaniji Levi 9. Trenutno je na poziciji direktor za isporuku u kompaniji SmartCat. Već duži niz godina razvija, unapređuje i primenjuje pristup baziran na Agile, Lean i DevOps praksama što ga čini visoko kompetentnim predavačem za temu predavanja.

 

NAPOMENA: Predavanje možete da pratitite i online putem MS Teams platforme na sledećem LINKU

Univerzitet Singidunum © 2024