118,4727

Naši studenti: Nawal Ibrahim, Libija

Zovem se Nawal Ibrahim i dolazim iz Libije, zemlje koja se nalazi u severnoj Africi. Došla sam u Srbiju sa svojom porodicom. Studiram informatiku i računarstvo ovde na Univerzitetu Singidunum i trenutno sam na trećoj godini osnovnih studija. Što se tiče života u Libiji, veoma je slično kao ovde, osim problema sa kojima se Libija trenutno suočava, za koje se nadam da će se uskoro rešiti.

nawal-ibrahim-1

Medija klub: Na koji način ste se odlučili da upišete Univerzitet Singidunum?

Nawal: Kada smo odlučili da se preselimo u Beograd, moj otac se raspitivao kod svojih prijatelja koji bi Univerzitet meni najviše odgovarao i tako smo doneli odluku da to bude Univerzitet Singidunum.

Medija klub: Uporedite školski sistem u državi iz koje dolazite sa školskim sistemom u Srbiji.

Nawal: Školski sistem u Libiji je vrlo sličan školskom sistemu ovde, ali postoji jedna razlika. U Libiji možete ispite da polažete dva puta. Ako padnete, ne možete ponovo polagati, morate da ponovite celu godinu. Ovde ispite možete polagati više od dva puta. I to je jedina velika razlika.

nawal-ibrahim-2 nawal-ibrahim-3

Medija klub: Da li ste zadovoljni načinom na koji se predavanja odvijaju? Da li je Univerzitet Singidunum ispunio vaša očekivanja?

Nawal: Da, veoma sam zadovoljna. Profesori su veoma prijateljski nastrojeni i dosta nam pomažu. Idemo na konsultacije, šaljemo im mejlove ako imamo neke dileme. Uvek nam izađu u susret i spremni su da nam pomognu. Može se reći da je Univerzitet Singidunum ispunio moja očekivanja.

Medija klub: Kakvi su vaši planovi po završetku studija?

Nawal: Planiram da se vratim u Libiju i zaposlim se kao asistent profesora na nekom od libijskih univerziteta ili nešto slično tome. Kada završim osnovne studije možda upišem master ali još uvek nisam odlučila.

Medija klub: Opišite svoje dosadašnje iskustvo na Univerzitetu Singidunum.

Nawal: Zabavno i veoma korisno! Svima bih preporučila ovakav vid obrazovanja.

nawal-ibrahim-4

Intervju i tekst: Milica Simonovski, studentkinja prve godine Anglistike na Univerzitetu Singidunum.

Fotografije: Nataša Paunović, studentkinja prve godine Poslovnog fakulteta u Beogradu i Dušan Marković, saradnik Računarskog centra Univerziteta Singidunum.

Medija klub studenata Univerziteta Singidunum.

Univerzitet Singidunum © 2018