118,7428

Naša studentkinja na usavršavanju u NR Kini

Studentkinja Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum, Tijana Đurović, boravila je u Pekingu NR Kini na Beijing Language and Culture University (Pekinški univerzitet za jezik i kulturu) od septembra 2016. godine. do januara 2017. godine. Stipendiju za učenje kineskog jezika dobila je od Ambasade NR Kine koja svake godine dodeljuje stipendije Univerzitetu Singidunum. Za vreme studijskog boravka na pekinškom univerzitetu Tijana je postigla izuzetne rezultate i proglašena je za najboljeg studenta u svojoj grupi, za šta je dobila potvrdu i priznanje.

Slika 2 - studentkinja - sertifikat - kina Slika 4 - studentkinja - sertifikat - kina

 

Sa Tijanom u grupi su bili studenti iz Amerike, Velike Britanije, Mađarske, Švedske, Južne Koreje, Japana itd. Pohađala je nastavu na predmetima kao što su slušanje i razumevanje kineskog jezika, čitanje i razumevanje, konverzacija, kaligrafija i postigla odlične rezultate. Pored toga uspešno je položila ispit i dobila međunarodno priznati sertifikat za kineski jezik HSK treći nivo.

Slika 1 - studentkinja - sertifikat - kina

Tijana je pored uspešnih rezultata i vrednog učenja, za vreme boravka u Kini upoznala i mnogo kolega iz celog sveta kao i kineskih kolega, koji su joj pomogli da upozna kinesku kulturu i običaje. Sa ovog nezaboravnog putovanja i studijskog boravka, Tijana se vratila u Srbiju izuzetno zadovoljna i sa sobom nosi samo najlepše uspomene na Kinu.

Slika 6 - studentkinja - sertifikat - kina Slika 7 - studentkinja - sertifikat - kina
Univerzitet Singidunum © 2018